Uçak Kiralamasında En Çok Tercih Edilen Uçaklar
World Wide Transports olarak yıllardır Dünya’nın dört bir yanına sayısız uçuş gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Her uçuşumuzda amacımız, siz değerli müşterilerimize en mükemmel ve en seçkin uçuş deneyimini yaşatmak oldu. Bu hissi yaşatabilmek içinse bütün uçuşlarımızda, her zaman Türkiye’nin en deneyimli pilotları ile çalışıyor, Türkiye’nin en profesyonel kabin ekiplerini sizlerin emrine amade ediyoruz.
Ama hepimizin bildiği gibi mükemmel bir özel uçak kiralama deneyimi için saydığımız etkenler sadece denklemin yarısını oluşturuyor. Bu denklemin diğer yarısıysa tabi ki de sizler için oluşturduğumuz kiralık özel uçak filomuz. Sonuç olarak özel uçak kiralama deneyiminin en önemli yanı kiraladığınız özel uçak değil midir? Bu yüzden sizlere özel uçak kiralama deneyiminizde kullanabileceğiniz uçaklarımızı birkaç kelime ile tanıtmak istiyoruz.
Challenger 300
Challenger 300, Bombardier şirketi tarafından üretilen, süper mid-size kategorisi içerisinde bulunan bir uçaktır. İlk uçuşunu 2001 yılında yapmış, gerekli bütün izinleri alındıktan sonra 2004 yılında seri üretimine başlanmıştır. Yani Challenger 300’ler göreceli olarak genç bir uçak modeli sayılır. Her bir Challenger 300, 30 milyon dolarlık bir fiyat etiketine sahiptir. Ve Dünya çapında şu an kullanımda sadece 650 adet bulunmaktadır.
Uçağımızın en yüksek hızı saatte 890 kilometreyi bulmaktadır. Kalkış için 1466 metreye ihtiyaç duymakta iken bu uzunluk iniş sırasında 800 metreye düşmektedir. Ulaşabildiği en yüksek rakım ise 13,700 metre olarak belirlenmiştir. 21 metrelik uzunluğa, 20 metrelik kanat genişliğine sahiptir. Çift motora sahiptir ve bu çift motoru ile tek seferde 5700 kilometrelik mesafelere ulaşabilir. Bu dikkat çekici uzunluk Challenger 300’ü kıtalar arası uçuşlar için ideal bir seçenek haline getirmiştir.
İdeal olarak 8 yolcu kapasitesine sahiptir. Kabin ekibi ise 2+1 olarak belirlenmiştir. Kabinin yüksekliği 1,85 metredir, genişliği 2,19 metreyi bulmaktadır. Kabinin uzunluğu ise 9 metreye yaklaşmaktadır. Challenger 300 modellerin kabin bölümünden bagaj bölümüne kolaylıkla geçiş sağlanabilecek şekilde dizayn edilmiştir. Pek çok uçak modelinin aksine istediğiniz yükseklikte ve istediğiniz basınçta bagaj bölümüne geçme özgürlüğüne sahipsinizdir.
Gulfstream 200
Gulfstream 200 veya diğer adı ile Gulfstream G200, Gulfstream uçak serisinin ilk üretilen ve en çok tercih edilen modellerinden birisidir. Super mid-size kategorisi içerisine girmektedir. Uzunluğu 19 metreyi bulurken kanat uzunluğu 17,7 metreyi bulmaktadır. Gulfstream serisinde bu modelin üretimine 1999 yılında başlanmış ve üretim süreci 2011 yılına kadar sürmüştür. Günümüzde ise Dünya çapında sadece 250 Gulfstream 200 bulunmaktadır. Bunun anlamı, bu seçkin deneyimi yaşamak her geçen gün daha da zor hale gelecek demektir.
Uçağımız 2 motora sahip olup, 6300 kilometrelik menzile sahiptir. 2 motoru ile saatte 900 kilometrelik hıza çıkabilmekte ama standart uçuş hızı saatte 850 kilometrede kalmaktadır. Bu özellikleriyle Gulfstream 200 modelleri de kıtalar arası uçuşlar için sıkça kullanılan özel uçaklar arasına girmektedir.
Gulfstream 200, kabin içerisinde gerekli değişimler yapıldıktan sonra 18 yolculuk kapasiteye ulaşabilir. Filomuzdaki modelimizde ise ideal yolcu sayısı 10-14 yolcu arasında değişmektedir. Kabin yüksekliği 6,1 metre, kabin uzunluğu 41 metre ve kabin genişliği 7,3 metredir. Uçuş boyunca sizlere eşlik edecek kabin ekibimiz ise 3 kişiden oluşmaktadır.
Cessna Citation Sovereign
Cessna Citation Sovereign diğer adı ile Model 680, ilk uçuşunu 2002 yılında yapmış, üretimi 2004 yılından günümüze kadar devam etmekte olan bur uçak modelidir. Mid-size kategorisi içerisine girmesine rağmen süper mid-size kategorisinin özelliklerine sahiptir. Mid-size kategorisi özel uçakların sağladığı konforu sağlarken süper mid-size kategorisi uçaklar gibi kıtalar arası uçuşlar yapabilmektedir. Günümüzde Dünya üzerinde sadece 400’e yakın Cessna Citation Sovereign bulunmaktadır. Ve her bir model 20 milyon dolara yakın fiyat etiketine sahiptir.
Uçağımız 19,35 metre uzunluğa, 22 metre kanat uzunluğuna sahiptir. Mid-size kategorisinin bir getirisi olarak kalkış için sadece 1000 metreye ihtiyaç duyar. Bu uzunluk iniş sırasında 800 metreye düşmektedir. 2 motora sahip olup bu iki motoru sayesinde saatte 850 kilometre hızı geçebilmektedir. 5900 kilometrelik bir menzili vardır.
Kabin yüksekliği 1,73 metre, uzunluğu 7,70 metre, genişliği ise 1,68 metredir. 9 ile 12 arasında yolcu kapasitesi vardır. Kabin ekibi 2 ile 3 kişi arasında değişebilmektedir.